Algemene voorwaarden met BOARDROOM RENTAL POLICY | Boardroom meeting

Chamber Boardrooms bestaan beschikbaar aan gebruik bij huurbasis. Kameractiviteiten hebben voorrang op allemaal andere boekingen. Het gebruiken van het kamers mag het gebruikelijk werk met de kamermedewerkers niet hinderen. In alle promoties plus mededelingen voor de vergadering / de evenement van de bedrijf, mag de naam van een Brandon-kamer alleen als vergaderlocatie worden gedragen. Elk verzoek aan de Brandon-kamer vanwege uw vergadering / evenement te ondersteunen, te promoten of te sponsoren alsof goed te keuren, moet eerst worden goedgekeurd sedert de Brandon-kamer. Elke promotie of verkoop van producten of diensten tijdens jouwe vergadering moet eerst belanden goedgekeurd sinds de Brandon-kamer. Elke uitnodiging die werd gedaan aan de nieuwsmedia ter dekking van uw vergadering / evenement in de Brandon-kamer moet eerst worden goedgekeurd door het Brandon-kamer.

board software

  • Bevestiging. Boekingen zijn niet bevestigd alsof gegarandeerd tot een sinds de Ruimte ondertekende Boardroom-overeenkomst is ontvangen. U ontvangt een bevestiging voor jouwe boeking zodra de overeenkomst is ontvangen.
  • Beschikbaarheid. Boardroom-boekingen zijn beschikbaar op basisbeginsel van wie het aanvankelijk komt, het eerst maalt. Alle gasten moeten een kamer verlaten op ofwel vóór de aangegeven eindtijd vermeld bij het contract. Ruimte voor de directiekamer wordt alleen geboekt voor de aangegeven tijden. Het Brandon Kamer van Koophandel behoudt zich het recht voor om de directiekamer te annuleren. In geval van annulering door een Kamer, word de prijs van de boeking niet in rekening gebracht. De Kamer behoudt zich ook het recht voor de verhuur met de bestuurskamer naar eigen goeddunken te weigeren.
  • Betaling. Brandon-kamerleden dat de directiekamer huren, beheersen gefactureerd word. Leden moeten een juiste reputatie bezitten bij de Kamer. Niet-leden moeten hun huur dokken voorafgaand bij, of op de dag van hen boeking.
  • Annuleringsbeleid. Bij annulering tot 48 uur voordat het reserveren wordt 50% van een totale huursom in rekening gebracht. Aangaande annuleringen in 24 uur gelijk reservering wordt 100% betreffende de complete huursom boven rekening gebracht. De Kamer behoudt zichzelf ook u recht voordat om een kamerhuur voordat Chamber-evenementen bij annuleren.
  • Opstelling. De vergaderruimte op de bovenste verdieping is acceptabel voor 18 directiekamers. Het vergaderruimte beneden is acceptabel voor maximaal 10 boardroom-stijl. Tabellen mogen niet word verplaatst buiten voorafgaande toestemming. De organisatie die de ruimte huurt, zijn verantwoordelijk aan het opzetten, opruimen en zorgen datgene het pand goed werd beveiligd als de kamer niet open is. De kamer moet in dezelfde staat belanden achtergelaten indien waarin deze is ontdekt.
  • Eten plus drinken. Koffie en thee zijn erbij koop (inclusief roerstokjes, room, suiker, koffiebekers). Andere benodigdheden zijn het verantwoordelijkheid betreffende de huurder (dwz borden, bestek, servetten, enz. ) De ruimte biedt genkele cateringdiensten, toch er boardroom karaf een lijst met leden worden verstrekt. Let op: voedsel en benodigdheden die zich in uw keuken bevinden, behoren tot de Brandon-kamer en bestaan niet beschikbaar voor de klanten voor gebruik.
  • Toegang en beveiliging. Beslist sleutel is nodig door toegang te krijgen tot 8: 30 of onmiddelijke na 17: 00 uur. Deze sleutel moet uiterlijk vanwege 17: 00 uur op het kantoor van de Kamer word opgehaald. Sleutels moeten de volgende dag naar u kantoor met de Kamer worden teruggestuurd (of tenzij anders overeengekomen. ) Indien de sleutel verloren gaat, zal een huurder beslist verloren sleutelprijs van dollar 50 oplopen en kunnen de privileges voor verhuur van een kamer worden ingetrokken. Aangaande gebruik van het gebouw na 17. 00 uur is u van groot belang datgene het gebouw te allen tijde veilig is. Het enige toegang na 17: 00 zullen worden sedert de 11 th Street Building Entrance. U moet beslist begeleider bij de uitgang hebben ondertussen de deur is ontgrendeld. Laat de deur betreffende de uitgang niet toegankelijk staan. Dit zou de ellende moeten oplossen van personen die geen deel uitmaken van het vergadering die het gebouw binnenkomt.
  • De schoonmaken. De huurder met de directiekamer gaat ermee akkoord allemaal verantwoordelijkheid op zich bij nemen voor de netheid van het directiekamer plus deze terug te brengen naar een staat waarin deze zich bevindt: de afval dienen worden weggegooid in de daarvoor bestemde vertrek, alle vuile vaat moet worden schoongemaakt en een stoelen moeten op hun juiste aanleiding worden teruggebracht rond het tafel met de directiekamer.
  • Aansprakelijkheid. Het is erg wel verstaan dat een Brandon Ruimte van Koophandel op geen enkele manier verantwoordelijk zijn voor persoonlijk letsel, schade aan eigendommen of verschillende aansprakelijkheden deze kunnen voortkomen tijdens het gebruik betreffende hun faciliteit. Huurder gaat ermee akkoord de vrijwaring vrij erbij geven en de Brandon Kamer met Koophandel en de verhuurder, de Brandon Kamer van Koophandel, aansprakelijk te houden voor dergelijke achterstand.

De huurder gaat ermee akkoord alle aansprakelijkheid erbij aanvaarden voor de acties van bestaan / haar gasten. Het huurder plus gasten wordt gevraagd om de eigendom van Brandon Chamber of Commerce te respecteren. Alle artikelen (voedselproducten, benodigdheden, incidentele effecten) deze niet rechtstreeks door de huurder belanden verstrekt, worden geacht erbij behoren tot Brandon Kamer van Koophandel en haar personeel plus zijn daarom niet toegankelijk voor huurder en gasten. Huurders zijn aansprakelijk aan eventuele beschadiging aan een faciliteiten plus / ofwel inhoud plus inrichting. Allemaal schade moet onmiddellijk betreffende de kamermedewerkers worden gemeld. Van Room Renters werd verwacht datgene zij allemaal reparaties en vervangingskosten met eventuele schade aan een faciliteit zelf en / of een inhoud daarvan dekken. Huurders zijn niet om items achter te laten in uw directiekamer, keuken of kelder. Alle items die niet behoren tot de Ruimte van Koophandel moeten worden verwijderd eruit het gebouw wanneer het huur ben voltooid. Een Kamer met Koophandel ben niet verantwoordelijk voor verloren of beschadigde items deze achterblijven boven het gebouw van een Kamer. Schakel de lichten uit als u weggaat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.